Om mig

Optimal hälsa handlar om att ständigt arbeta med, och utmana både sin fysiska och mentala form!

Matstarkt arbetar med friskvård via kost och livsstil. Här på bloggen skriver jag om mina tankar kring hur vårt leverne påverkar oss, och det är både baserat på studier och egna erfarenheter. Alla behöver hitta sin egen väg, och vad som innebär ”balans” för just en själv.
Jag som arbetar på Matstarkt heter Maria och jag är utbildad ingenjör, kostrådgivare, certifierad coach och utbildad inom funktionsmedicin och jag har ett stort intresse för hur maten vi äter, och hur vi lever påverkar vår hälsa.
Min hälsoresa började när jag var 20 år gammal och blev svårt sjuk i ledgångsreumatism, Reumatoid Artrit. På fyra månader gick jag från att ha ont i en armbåge till att inte kunna ställa mig upp själv. De efterföljande åtta åren präglades mina dagar av trötthet, värk och skov som avlöste varandra. Man kan nog säga att jag antingen mådde dåligt eller värre, och sällan eller egentligen aldrig bra. Jag fick en hel uppsjö av mediciner i form av cellgifter, bilogiska läkemedel, kortison och inflammationshämmande vilka gjorde mitt liv lite enklare. Men under den här tiden bröt jag också benet två gånger, båda handlederna, båda armbågarna (den ena två gånger) och ett revben utöver att jag tappade en hel del av mitt hår. Samtidigt som jag arbetade heltid och ville göra karriär. Det här var inte hållbart så jag bestämde mig för att söka efter en annan lösning, fri från mediciner. Det tog mig ett och halvt år att bli helt symptomfri och jag är det än idag. 2015 stelopererade jag min högra handled som jag tyvärr inte lyckades ”rädda”, men det blev den sista spiken i kistan då den inte fungerade och hindrade mig från så mycket jag ville göra.
Idag arbetar jag heltid som coach och rådgivare där jag hjälper människor att må bättre, både fysiskt och psykiskt. Jag arbetar inte med motivation eller inspiration – det förändrar inga beteenden. Istället arbetar vi på hur och varför du vill göra en förändring, och hur du kan hitta dina drivkrafter. Utöver detta så vidareutbildar jag mig inom funktionsmedicin och personlig utveckling, och jag både går och håller kurser i detta. Men jag är också mamma, fru och dotter och jag spenderar så mycket tid jag bara kan med min familj.

Ni kan se mer om mig och min coachning för företag på mariasaren.com

/Maria