Om mig

mariadenny240910_0529

Optimal hälsa handlar om att ständigt arbeta med, och utmana både sin fysiska och mentala form!

 

Jag har ätit mig frisk från två stycken autoimmuna sjukdomar, och är idag symptomfri. Här på Matstarkt skriver jag om mina erfarenheter kring detta, och hur jag har lärt mig att tolka min kropps signaler – Hur och vad den mår bra av! Alla behöver hitta sin egen väg, och vad som innebär ”balans” för just en själv.

 

Det började med att jag som 21-åring fick diagnosen svår ledgångsreumatism, RA, efter ett relativt snabbt insjuknande. Vid den här tiden kunde jag knappt stå upp på egen hand, och jag levde med ständig värk och utmattning. Efter 8 år på cellgifter, biologiska läkemedel, kortison och inflammationshämmande så började jag att söka efter en egen lösning – fri från mediciner. Det tog mig ungefär ett år att hitta rätt och för att bli av med mina symptom.

 

Några år senare blev jag gravid och drabbades då av ytterligare en autoimmun sjukdom, en väldigt ovanlig sådan. Jag hade blivit lite väl frikostig med avsteg i min kost (efter att ha varit symptomfri i ett par års tid från ledgångsreumatismen) samtidigt som jag sov för lite och arbetade alldeles för mycket. Jag lyssnade helt enkelt inte på kroppen, utan skulle hinna med så mycket som möjligt varpå den sa ifrån. Med hjälp av det jag lärt mig om mig själv hittills så lyckades jag turligt nog att äta (och träna) mig symptomfri.

 

Idag är jag återigen symptomfri från autoimmuna sjukdomar, och med en nyfunnen respekt för avsteg i kost och livsstil 🙂

 

Jag är ingenjör i grunden, licenserad kostrådgivare, diplomerad ICF-coach och utöver detta har jag även läst en del fristående kurser i fysiologi, cellbiologi osv. Vad gör jag annars? Jag håller mig sysselsatt med yoga, pilates, vandring och med att vara mamma, men jag går också kurser i andlig- och personlig utveckling på Union of Hearts.

 

Jag arbetar även med ledarskapsutveckling och som karriär- och livscoach, och driver hemsidan mariasaren.com

 

/M