Gott!

 

Ketobakar helg
Chokladbollar

ca 150 g smör

3-5 msk kakao

ca 1,5-2 dl riven kokos

0,5 dl mandelmjöl

En nypa salt

En nypa vaniljpulver

1 msk glycin

1-2 msk kaffe

Kokos att rulla i!

Ev 2 stycken urkärnade dadlar. Detta gäller endast om man inte är så sockerkänslig.

-> Kör i mixern tills det är en slät smet. Kyl tills det går att göra bollar av det och rulla i kokos.

Tips: Byt ut kaffet mot 2-3 droppar pepparmyntsolja för att få mintchokladbollar!


image

Hallonglädje

250 g hallon, frysta

1 dl kokosolja

1 dl smakneutral kokosolja

En halv pressad citron

1-2 tsk glycin eller valfri sötning

2-3 msk gelatin av bra kvalitet

-> Värm hallonen i kokosoljan på svag värme. Mixa slätt med stavmixer och häll i citron, glycin och gelatin. Häll i en form och ställ in i kylen. Den stelnar på någon timme.


Chocosmack

Chocosmack

2 hela ägg

3 stycken äggulor

120 g smör

6 msk kokosolja

2-4 msk kakao

2 tsk vanilj

1-2 tsk glycin

En liiiten nypa salt

ca 1 dl vatten

3 msk chiafrön

–> Kör allt förutom chiafrön och vatten i en matberedare till en jämn smet (vilket tar en bra stund, men veva på bara så blir det bra). Häll på vattnet under omrörning. Rör därefter ner chiafrön och häll upp smeten i serveringsskålar, eller i en bunke och kyl.


jordgubb_apelsin_kesella_low_res_53bdb6a12a6b2281a925bff3

Apelsin- och jordgubbsblandning med mynta!

2 portioner

1 apelsin

ca 2 dl jordgubbar

En näve finhackad mynta

Kokoskefir med äkta vanilj

-> Hacka apelsin, jordgubbar och mynta och blanda. Låt stå någon timme för att dra till sig smakerna. Toppa med kokoskefir med äkta vanilj innan servering.


DSC_1378

Choklad- och apelsinpudding

Apelsinpudding:

1 ägg

1 extra äggvita

Apelsinskal från en apelsin, rivet

Saften från 2 stycken pressade apelsiner

120 g smör

4 msk kokosolja

1 tsk vaniljpulver

1 tsk askorbinsyra (C-vitamin). Man kan också använda lite pressad citron.

Vatten vid behov

Ev sötning, frivilligt

->Kör allt i en matberedare till en jämn smet, det tar ca 5 minuter. Häll i en form, jag brukar använda en avlång brödform.

Chokladpudding:

2 ägg

3-4 msk kakao

120 g smör

5 msk kokosolja

0,5-1 msk äppelcidervinäger

1 tsk vaniljpulver, osötat

En nypa salt

ca 0,75-1 dl vatten

Ev sötning, frivilligt

->Kör allt i en matberedare till en jämn smet, det tar ca 5 minuter. Häll upp i samma form som du hällde apelsinpuddingen och rör försviktigt om så att de varvas lite. Kyl i några timmar innan servering!


Sorbet

250 g bär av valfri sort

1-2 korkar rom eller konjak

1 ägg

Vatten för konsistensen

-> Kör bären i en matberedare tills det blir en jämn smet. Häll i en behållare och frys. Låt stå framme en stund innan servering.


Citronkladdkaka

Kladdig citronkaka

5 ägg

2 msk äppelcidervinäger

2 tsk äkta vanilj, osötad

300 g smält smör

Citronsaft från 2 stycken stora citroner

4 dl mandelmjöl

4 msk kokosmjöl

Sötning, valfritt

1. Smöra och ”bröa” en springform, jag använde smör och kokosmjöl.

2. Smält smöret och låt det svalna. Sätt på ugnen på 175°C.

3. Vispa ägg, äppelcidervinäger och vanilj fluffigt. Även eventuell sötning om du vill ha det.

4. Tillsätt citronsaften och det smälta smöret och vispa lätt. Rör därefter ner mjölet. Smeten blir ganska så rinnig.

5. Häll smeten i springformen och grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter. Kakan är väldigt god om den får vara kladdig i mitten.

Servera ljummen eller kall. Den är ju god som den är, men en klick vispgrädde funkar alltid bra till!

Jag har finmortlat björksocker som jag sedan pudrade kakan med.


Sorbet

1 banan

250 g bär av valfri sort

Vatten för konsistensen

-> Kör i mixer till det blivit slätt. Ät direkt!

Tips! Använd gärna bananer som fortfarande är lite gröna, det är betydligt bättre för tarmfloran!