Bakandet

…fortsätter! Och experimenterandet. I helgen lyckades jag få till något som jag så oerhört kreativt döpte till lakritspuckar, chokladkola och hallonglädje.

De gjorde faktiskt succé hos våra gäster, som bestod av både barn och vuxna! Här kommer recepten.

Hallonglädje

image

250 g hallon, frysta

1 dl kokosolja

1 dl smakneutral kokosolja

En halv pressad citron

1-2 tsk glycin eller valfri sötning

Gelatin

Värm hallonen i kokosoljan på svag värme. Mixa slätt med stavmixer och häll i citron, glycin och gelatin. Häll i en form och ställ in i kylen. Den stelnar på någon timme.

image  image  image

Innehåll: 90% fett, 7% protein och 3% kolhydrater

Chokladkola

image

250 g kokosmjölk

100 g smör

1 msk kakao

1 tsk vanilj

Havssalt eller bergssalt

1-2 tsk glycin eller valfri sötning

Gelatin

Smält samman kokosmjölk, smör, kakao och vanilj i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt sötning och gelatin. Häll i små ischokladformar eller som ovan i en plastbytta. När chokladen har stelnat i kylen så kan man skära små rutor av den.

Innehåll: 87% fett, 10% protein och 3% kolhydrater

Laktrispuckar

250 g kokosmjölk

100 g smör

Lakritspulver efter tycke

Havssalt eller bergssalt

Gelatin

Smält samman kokosmjölk, salt och smör i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt lakritspulver och gelatin. Häll i små ischokladformar eller som ovan i en plastbytta. När chokladen har stelnat i kylen så kan man skära små rutor av den.

Innehåll: 85% fett, 12% protein och 3% kolhydrater

Jag använder bulletproofs collagelatin, men vanlig går naturligt vis också bra. Se bara till att gelatinet kommer från gräsbetade djur och inte någon “industriboskap”.

/M

Alla recept på bloggen är gjorda av mig om inte annat anges.

En reaktion på “Bakandet

  • 24 augusti, 2015 kl.
    Permalink

    Det smakade utmärkt☀️

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.