Borta bra, och hemma är också bra.

Nu har vi kommit hem! I förrgår närmare bestämt, vi sträckkörde med undantag av 2½ timmes sömn från Zermatt i Schweiz. Därför så blev igår något (?!) av en slappedag och vi gjorde sånt som vi inte brukar göra. Vi tittade nämligen på film! Eller en serie faktiskt, "the Walking dead". Har ni sett den? Om någon hade beskrivit den här serien innan för mig så hade jag högst troligen skitit i den. Det gör jag med det mesta som rör TV, med undantag för "game of thrones" och "sommar med Ernst" (ja!). Även "jul med Ernst" tittar jag faktiskt på med glädje och passion trots överflödet av sirap, socker och honung. Hur som helst så var det var min bror som gav en (faktiskt) ganska fattig beskrivning av den, som löd "se den!". Så det gjorde vi. Han brukar ha bra smak. Eller åtminstone samma smak som vi, så vi tycker att den smaken är god. Igår såg vi 10 avsnitt av säsong 2. Den handlar om zombies. Jepp. Men mycket annat också, den är bra faktiskt, man glömmer lite av att det är en zombie-serie. Nästan.

Men det var ju inte zombies och Ernst jag skulle skriva om (även om jag kan prata ganska länge om den senare). Vad gjorde vi på semestern? Jag det undrar man ju sannerligen.

I de förra inläggen skrev jag att vi for genom Mosel-dalen och staden Cochem. Underbart vackert. Vet ni att den finns med på en lista över de 40 vackraste städerna i Europa? Liksom ett par till vi råkade besöka.

DSC_1047

cochem1  cochem3

Efter Cochem så hamnade vi i Epernay i Champagne och drack just champagne. Dock så handlade vi desto mer än vi drack. Betydligt mer än vi drack.

Epernay ligger inte så långt från regionen Chablis i Bourgogne, och därför fick det också ett besök. En jäkla massa Chablis-viner inhandlades. Mest Grand Cru och Première Cru. Man får ju passa på!

Mellan vininhandlandet så besöktes det också en väldans massa slott, borgar och kloster. Det är fint det!

Staden Annecy i sydöstra Frankrike blev nästa mål på kartan, men på vägen köpte vi ett par flaskor röda Bourgogne-viner i staden Beaune.

beaune1 beaune2 beaune3 beaune4

På bilden nedan dricker jag kaffe, det har blivit 1-2 espresso dagligen. Frankrike är ju så duktiga på att göra kaffe. Liksom spanjorer och italienare. Jag gillar grejen att alla samlas på morgonkvisten efter frukost på ett kafé för att ta en liten "shot" kaffe innan jobbet. Trevligt! Och jag lyckades bilda en och annan mening på franska dessutom. Ja! Ni kan ju tänka er nivån på min stolthet när det dessutom visade sig att motparten faktiskt förstod vad jag sa. Utan problem!

DSC_1136

annecy4   annecy2 annecy3

I bergen runt Annecy tappade vi troligen får främre nummerplåt. Ingen vet. Inte ens vi. Och utan nummerplåt for vi ovetandes vidare.

/M

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.