Chocosmack!

Det här är ju ingen receptblogg, men jag måste bara skriva ner ännu ett lyckat experiment som jag fick till igår kväll. Denna gången blev det chokladmousse!

Bilden visar chokladmoussen när den inte riktigt har stelnat, vilket är anledningen till att den ser så kornig ut. Jag orkade inte vänta med andra ord. Imorse när jag hade låtit den stå över natten så var den dock jämn och slät, precis som vilken annan chokladmousse som helst.

CHOCOSMACK

2 hela ägg

3 stycken äggulor

120 g smör

6 msk kokosolja

2-4 msk kakao

2 tsk vanilj

1-2 tsk glycin

En liiiten nypa salt

ca 1  dl vatten

3 msk chiafrön

–> Kör allt förutom chiafrön och vatten i en matberedare till en jämn smet (vilket tar en bra stund, men veva på bara så blir det bra). Häll på vattnet under omrörning. Rör därefter ner chiafrön och häll upp smeten i serveringsskålar, eller i en bunke och kyl.

Innehåll: 90% fett, 7% protein, 1% kolhydrater och 2% fibrer

Den här är fullproppad med nyttigheter och god som attans! Och mäktig. Går att äta som både efterrätt eller frukost 😉

/M

Alla recept på bloggen är gjorda av mig om inte annat anges.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.