En fralla, eller två

Själv så äter jag faktiskt inte särskilt mycket substitutmat så som paleovänliga (?) frallor, våfflor, knäckebröd, muffins, pannkakor etc med undantag då det är kalas eller fest. Jag gillar att hålla det jag äter rent och näringspackat, och därför får inte för stora mängder nötmjöl, fiberhusk och annat jättemycket plats. Men visst är det otroligt gott! Ibland. Till mannen min bakar jag dock desto oftare då han gillar att äta en fralla då och då, eller sin hamburgare i bröd (och inte insvept i färsk vitkål). Just därför så vill jag varmt rekommendera ett recept på frallor som jag hittade på en amerikansk/brittisk blogg för länge, länge sen. Även om jag inte minns namnet på varken tjejen eller bloggen så är hennes frallor helt fantastiska och förtjänar spridning. Håll i er! Här kommer det:

3 äggvitor

1,5 msk äppelcidervinäger

3 dl mandelmjöl

5 msk fiberhusk

2 tsk bakpulver

2,5 dl kokande vatten

Salt

Vispa äggvitor och äppelcidervinägern hårt. Blanda de torra ingredienserna väl i en separat bunke. Häll i kokande vatten och salt i äggblandningen och rör om försiktigt. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd runt, luften ska finnas kvar i smeten så blanda inte för hårt. Klicka därefter ut dem på bakplåtspapper och grädda i ugnen på 180 grader i ca 45-50 minuter.

Nedan äts dem med lite smör. Vi har smör i ostkupa och skär det med osthyvel. Så gör man i vårt hus. Somliga vänner har fått en glad (?) överraskning av detta…

image

Detta receptet använder jag till både frukostfrallor och hamburgerbröd. Ska prova att ha det som pizzabotten någon dag också. Om ni hinner först, meddela mig gärna hur det blev 🙂

/M

En reaktion på “En fralla, eller två

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.