Fast i Champagne!

Man skulle ju nästan kunna tro att det var planerat. Men så är det inte. Faktiskt. Soppan på bilen är slut. Och eftersom fransmännen faktiskt firar (!) sin nationaldag med pompa och ståt så finns det inte en enda mack öppen heller. Till och med kortautomaterna är lediga idag. Tydligen. Ingen diesel någonstans.

Ja, efter Mosel i Tyskland så bestämde vi oss för att fortsätta på temat, och just därför så körde vi till Frankrike igår kväll. Vi sov vid floden la marne som ligger i byn Epernay i regionen Champagne. 14e juli (som är idag) är fransmännens nationaldag och därför är inte särskilt mycket öppet. Som sagt. Dock så är det en hel del champagnejippon igång, och man kan prova allt möjligt spännande. 5 flaskor fick följa med hem, både vintage och blends.

Efter Epernay och dess aktiviteter så for vi vidare i jakten på en öppen bensinmack. Vi hittade ingen. Så nu har vi slängt upp tältet på en äng mellan vingårdar i den lilla byn Sezanne. Här blir vi tills en mack öppnar. Men vem har bråttom? Solen lyser och vi har massor med god mat. Over and out.

Inlägget kommer att uppdateras med bilder senare. 

/M

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.