Frukost

Ja ibland kan man äta choklad- och apelsinpudding till frukost. Med hela, råa kakaobönor. Gott!

Apelsinpudding:

1 ägg

1 extra äggvita

Apelsinskal från en apelsin, rivet

Saften från 2 stycken pressade apelsiner

1 msk äppelcidervinäger

120 g smör

4 msk kokosolja

1 tsk vaniljpulver

1 tsk askorbinsyra (C-vitamin). Man kan också använda lite pressad citron.

ca 0,75 dl vatten

Ev sötning, frivilligt

Kör allt i en matberedare till jämn smet, det tar ca 5 minuter. Häll upp i en form. Kyl medan du gör chokladpuddingen.

Chokladpudding:

2 ägg

3-4 msk kakao

120 g smör

5 msk kokosolja

0,5-1 msk äppelcidervinäger

1 tsk vanilj

En nypa salt

ca 0,75-1 dl vatten

Ev sötning, frivilligt

Kör allt i en matberedare till en jämn smet, det tar ca 5 minuter. Häll upp i samma form som du hällde apelsinpuddingen och rör försviktigt om så att de varvas lite. Kyl i några timmar innan servering!

CSC_1430

Jag toppade med råa kakaobönor på för att få lite krisp. Tänk på att kvalitet på äppelcidervinäger är väldigt viktig. Vissa smakar fantastiskt, andra mindre fantastiskt 🙂

/M

Alla recept på bloggen är gjorda av mig om inte annat anges.

En reaktion på “Frukost

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.