Vaniljglass

Jag älskar glass! Här kommer ett recept på en av favoriterna; Vaniljglass med kokossmak.

Vaniljglass

4 äggulor

Äkta vanilj

2,5 dl kokosmjölk

2,5 dl kokosgrädde

En nypa salt

Ev sötning (Jag använde ett par teskedar glycin)

-> Vispa äggulor fluffigt. Vispa kokosmjölk, kokosgrädde, vanilj, salt och eventuell sötning i en annan bunke tills det blir fluffigt. Vänd därefter ner äggulorna i kokosblandningen och frys alternativt häll smeten i en glassmaskin. Om du fryser blandningen så behöver den omrörning varje timme.

Glassen går att smaksätta som man önskar förstås; bär, kakao, någon god rom osv. Man kan också strö riven choklad, rostade hasselnötter eller “kardemumma-crust” på som är ett recept jag brukar använda till smulpajer annars. Recept till den hittar du HÄR.

HÄR hittar du också ett recept på en chokladmousse som går utmärkt att frysa in som glass.

/M

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.