Har tagit lite mammaledigt

Har tagit en paus från bloggandet (som ni märkt) och fött barn! Lille Ask kom till världen den 16e augusti så han är snart 4 veckor gammal. Bilden är tagen på BB när han är 23 timmar gammal 🙂

 

Det har varit väldigt skönt att köra en ordentligt paus i samband med barnafödande och jag har inte hållit mig uppdaterad på någonting, inte ens vad gäller nya studier. Ett par jobbsamtal har jag visserligen haft med klienter men det är allt. I övrigt har jag ägnat mig helt åt min nya familj och att bara njuta även om jag måste säga att tiden går med rasande fart när man har en liten att ta hand om! Vi har dessutom haft något varje dag sedan han kom, besök eller att vi varit iväg på något så det har varit välbehövligt att skala av allt annat. Härligt är det hur som helst, bebisar måste vara bästa mindfulness-hjälpen som finns och mycket meditation blir det när man ammar.

 

Lite kul är det att jag i september förra året så till min man att vi skulle få barn den 16e augusti 2017! Jag trodde dock att det skulle bli en dotter. Vi blev gravida i slutet på november och fick datumet 27e augusti på ultraljudet i vecka 19, men jag sa till familjen att han kommer den 16e. Klockan 01 på natten den 16e gick vattnet och sen kl 19.02 är han född!

 

Min kropp har återhämtat sig oerhört bra och jag känner mig urstark! Magmusklerna delade sig inte så på söndag kommer jag att börja med pilates för att bygga upp bålstyrkan ordentligt igen. Jag hade ju aldrig några problem med rygg eller så under graviditeten, och jag tror att en stor faktor i det är att jag promenerade 6-10 km om dagen enda fram till dagen innan han föddes. Jag körde även lite “magkramar” och så åt jag ju extremt bra ur ett näringsperspektiv. God var maten visserligen också.

 

Dags för promenad med lilleman, jag har satt som mål att avverka 20 mil på 4 veckor (1 vecka är gjord) så det är bara att traska på! Sen är det hög tid för att läsa ikapp sig på nyheter och börja komma in i rutiner igen. Jag tror att jag har ett nytt blogginlägg ute i slutet på veckan, beroende på hur mycket annat som dyker upp 🙂

 

/M

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.