Hudvård och bakpulver!

Varför lägga pengar på dyra krämer när det finns mängder med bra grejer i skafferiet? Och Maria Åkerberg. Hudvård och bakpulver är en väldigt bra kombination 🙂

 

Bakpulver är en fantastisk "ansiktmask" att köra någon gång i veckan. Vät huden och pudra på bakpulver. Skölj efter ca 20-30 sekunder. Klart! Huden blir så fin.

 

Jag använder inga fancy märkeskrämer eller annan skit. Huden är ju ett organ, vilket många verkar glömma, och högst kapabelt att absorbera diverse spännande saker, även om det också skyddar oss mot mycket. Men tillbaka till krämer och rengöring, om jag kan äta något, så kan jag också ha det på min hud. Enkla regler. Det innebär kallpressad mandelolja, kokosolja, sheasmör eller liknande vid behov för återfuktning, och ricinolja för rengöring.

 

Först och främst så ska bra hudvård komma innifrån, det vill säga från maten. Har man en väldigt torr eller fet hy så kanske man ska kika på vad man (inte) får i sig, hur ens mage och näringsupptag fungerar, och hur maten påverkar ens hormoner! Hormoner är viktigt, och de kan man styra med hjälp av mat, tillskott och träning. Sist men inte minst så har vi blodcirkulationen, och den förbättras av träning. Igen! Och bastubadande.

/M

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.