Kaffedetox

Kaffe är bra på många sätt, MEN det har också sina dåliga sidor. En av dem är att det kickar igång vår stressaxel och höjer kortisolet. Jag har egentligen inga problem med mitt kortisol, lite högt på morgonen kanske men det dalar snabbt till normala nivåer under dagen och är lågt på kvällen. Hur som helst, ibland är det bra att köra en kaffedetox ändå helt enkelt! Tycker jag. Däremot så vill jag inte vara utan känslan man får av bulletkaffet så därför såg min morgon ut såhär istället idag:

Direkt när jag vaknar:

Juicen från ½ citron i varmt vatten tillsammans med cayenne och gurkmeja

Cirkus en timme efter att jag vaknat:

“Varm choklad” (recept nedan)

Lite surkål och ett par bitar sashimi (ca 30 g)

Varm choklad

1 äggula

1 msk ghee

1 msk kokosolja

1 msk brain octane

3 tsk kakao

1,5 msk kollagen

Lite vaniljpulver

1 ynka liten nypa salt

Kokande vatten

–> Mixa ihop det med stavmixern! Var dock försiktig med kollagenet om du använder sådant, mixa i det sist så att du inte förstör proteinet.

Chokladen blev supergod, och jag är fortfarande mätt (det har gått 7 timmar) så det är ju kanon. Lunchen får vänta helt enkelt!

Jag har förresten inget beroende av kaffe heller så det är inte därför jag gör det. Det kommer ingen huvudvärk eller så om jag inte dricker det. Men just nu arbetar jag på att lugna kroppen så gott jag kan, och därför får stimulanter som koffein och liknande åka ut ett tag. En annan sak som jag också har börjat att använda är L-glycine innan sänggående för att lugna HPA-axeln (stressaxeln). Det är en aminosyra, det vill säga ett protein. Helt ofarligt såklart och det finns naturligt i kött men det går som sagt också att boosta det lite extra.

L-glycine är bra för återhämtning av nervsystemet, är lugnande genom att motverka kortisol och det hjälper till att rena levern. Det hjälper faktiskt också till att fylla på glykogenlagrena, vilket ju kan vara lämpligt när man äter lite kolhydrater.

/M

2 reaktion på “Kaffedetox

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.