Ketobakar helg!

Ja, både bakhumör och kreativitet var verkligen på topp i helgen! Jag gjorde kramellkräm, mintchokladabollar och fudge. Sen gjorde jag även frallor till min älskade man.

Att jag ensam tryckt i mig 1 kg smör på tre dagar i form av fettkaffe och mintchokladbollar, har gjort att jag har tappat ett par, tre centimeter runt både midja och höfter. Väldigt ofrivilligt och väldigt oplanerat. Ketokost är fenomenalt om man vill gå ner i vikt alltså. Ketokost är också väldigt gott. Det ger dock inte utrymme för särskilt mycket grönsaker, åtmintone inte för mig, vilket är en av anledningarna till att jag inte kör det “jämt”. Den andra anledningen är att jag inte behöver tappa i vikt, och den tredje är sömnen. Jag kan bara inte sova om jag går för lågt på kolhydraterna för länge. Det är alltså både en för- och nackdel med keto – man blir pigg! I mitt fall, lite väl pigg 😉

Sova eller inte, här kommer lite recept!

Karamellkräm

image  image

250 g kokosmjölk

250 g smör

En nypa havssalt

Äkta vanilj

Lägg alltihop i en kastrull och låt det sjuda i 1-2 timmar. Den smakar verkligen ljuvligt!

Vad använder man karamellkräm till då undrar du kanske? Tja..  i kaffet till exempel!

Iced Karamellkaffe

1 kopp nybryggt kaffe

1 msk smör

1-2 msk karamell

Stavmixa fluffigt!

Tips är att fylla ett glas med is och hälla det stavmixade kaffet över isen. Men det går att dricka varmt också såklart.

Mintchokladbollar

image

250 g smör

3 msk MCT olja (jag använde brain octane men vanlig kokosolja går också bra)

4-6 msk kakao

1 tsk vaniljpulver

1 nypa havssalt

3-4 droppar pepparmyntsolja

3 msk kollagen

2 tsk glycin (eller ev sötning som xylitol eller naturlig stevia)

Riven kokos – häll på till en bra konsistens. Personligen så gillar jag dem ganska kladdiga, och de stelnar ju i kylen sen.

Kokos att rulla bollarna i!

Fudge

2-3 dl Kokossmör som görs på riven kokos, “recept” HÄR.

1-3 msk kakao

Vanilj

Pepparmyntsolja

En nypa salt

Ev sötning i form av xylitol eller glycin

Smält samman allting förutom sötningen i en kastrull på svag värme. Stäng av plattan och vispa därefter ner sötningen. Häll smeten i en form av något slag och kyl sedan.

/M

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.