Mandelmuffins

Vi fortsätter på temat recept, så här kommer ett på supergoda mandelmuffins. Man kan äta dem som de är, eller ha topping på dem. Själv så gjorde jag en väldigt god citronkräm på några av dem.

CSC_1424b

Mandelmuffins

5 äggvitor

5 äggulor

200 g mandelmjöl

Sötning, jag använde xylitol (björksocker)

1 tsk vaniljpulver

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

1 msk äpplecidervinäger

1 msk kokosolja

1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg äggulorna i en bunke och rör ihop dem lätt så att det blir hyfsat slätt. Blanda mjöl, vanilj, salt, bakpulver och halva sötningen i en bunke och rör sedan ner blandningen i äggulorna. Det är lättast att använda en gaffel och smeten blir "kornig" som en smuldeg vilket den ska vara.

2. Vispa ihop äggvitor, äppelcidervinäger och resten av sötningen tills smeten får "marängkonsistens".

3. Vänd försiktigt ner äggvitorna i mandelmjölsblandningen.

4. Klicka ut i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

Dessa går att äta precis som de är!

Citronkräm

1 ägg

1 extra äggvita

200 g smör

0,75-1 dl pressad citron

Sötning

Kör allt i matberedare till en jämn smet. Spritsa ut på muffinsen och kyl.

/M

Ursprungligt recept på mandelmuffinsen kommer från bloggen callmecupcake, även om jag har modifierat det något!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.