Mäta, mäta, mäta

Varför har jag en garminklocka för att mäta steg och sömn? Det kan man undra! Jo, jag gillar att mäta saker. Om jag inte mäter så vet jag ju inte om det jag provar för tillfället ger bättre, sämre eller oförändrade resultat. Jag är ju ingenjör så att bara lulla runt på känsla funkar inte 🙂

Motivation

Motivation är också en stor sten i vågskålen för att jag har armbandet på mig. Vet ni att sådana här aktivitetsarmband ökar springet i benen på de som har en med hela 27%?! Inte illa!

Att röra sig är inte bara en förutsättning för att slippa onödiga "skrivbordsskador"! Det är också helt avgörande för att lymfsystemet ska fungera optimalt. Lymfsystemets jobb är bland annat att avgifta våra kroppar. Ganska viktigt jobb. Men det är inte nog där inte. Nej! Att röra på sig sänker dessutom risken för flera olika typer av cancer, depression, hjärtsjukdomar och sömnproblem. Att röra på sig ökar också syresättningen i kroppens alla celler. Hjärnan är ju en ganska stor klump av celler, och behöver mängder med syre. Så har du slut på kreativa idéer - ta en promenad!

Sömnen

Den är viktig för mig. Min omgivning håller högst troligen också med om att den är viktig för mig. Jag vill ha koll på hur mycket och hur bra jag sover, även om jag inte litar på klockan vad gäller de olika faserna i sömnen. Att den verkligen visar rätt på djupsömn och REM-sömn alltså. Dock så är min garmin otroligt kalibrerad nu på att se när jag går och lägger mig och om jag har haft en natt där jag legat och vridit och vänt på mig mycket. Jag skriver även ner kommentarer i appen så att jag kan spåra saker långt tillbaka.

Optimal?

Nej! Jag tycker inte att garminen är helt optimal, det är flera funktioner jag saknar, och vissa som jag tycker är fullständigt ointressanta så som kalorimätning till exempel. Klockan vet ju inte om jag består av 60 kg muskler eller fett. Är jag en pommes frites eller oxfilé liksom? Hur står det till med mina hormoner? Det är ju det som avgör kaloriförbränning. Främst hormoner faktiskt, som är ett direkt resultat av kost och kroppssammansättning (som i sin tur är beroende av träning). Men det är denna klockan jag har just nu och den duger gott tills vidare tänker jag. Tills jag hittar en med fler funktioner. I guld! Vilket leder oss vidare till...

...Ful!

Jepp. Det är den! Alla sådana här typer av klockor är fula. Jag hade önskat en "vanlig" klocka med samma funktioner. Det måste ju gå att göra, tekniken tar ju inte så stor plats...

/M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.