Om

Som så många andra så har även jag kämpat med en svår kronisk sjukdom. Med hjälp av starka mediciner fungerade jag i min vardag och på mitt arbete, men jag mådde aldrig bra. Tvärtom så gav de sådana biverkningar att det ofta kändes lönlöst att ta dem. Om du har gått igenom det här själv så vet du hur frustrerande och hopplöst det känns att inte få några svar till vad och hur du kan göra för att må bra. Men vi kommer till en punkt där vi inser att mediciner inte löser kroniska hälsoproblem. Istället behöver vi ta hjälp av andra verktyg.  
 
Det var i jakten på verktyg som jag hittade funktionell medicin, vilket hjälpte mig att få tillbaka min hälsa. Funktionell medicin handlar om helheten, framförallt hur vi äter men också sömn, träning och stress liksom hur vi tänker och hur vi ser på oss själva och livet. 
 

Jag lämnade mitt yrke som ingenjör och vidareutbildade mig inom funktionsmedicin för att kunna hjälpa andra. Idag har jag en egen mottagning där jag använder mig av de principer som gjorde mig frisk. Vi är alla är olika och utifrån det behöver vi också anpassa kost och livsstil, både så att det ska fungera i vardagen men också så att just du ska må så bra som möjligt.

  

Att ha ständig värk, känna sig trött, nedstämd eller kämpa med hormonella problem behöver inte vara en del av livet. Tvärtom kan även du må bra, och när du mår bra så får du också tillgång till en större del av dig själv.

Vi är alla olika och därför behöver också olika saker. Det finns varken en diet eller en livsstils om passar alla människor.

Vi är alla olika och därför behöver också olika saker. Det finns varken en diet eller en livsstils om passar alla människor.

Jag som arbetar på Matstarkt heter Maria Särén och jag är utbildad ingenjör och inom funktionsmedicin, diplomerad kostrådgivare, och certifierad ICF coach.