Om mig

Optimal hälsa handlar om att ständigt arbeta med, och utmana både sin fysiska och mentala form. Samtidigt måste vi vara hållbara!

Matstarkt erbjuder coachning och testbasterad kostrådgivning. Läs mer om detta under fliken tjänster.

Jag som arbetar på Matstarkt heter Maria och jag är utbildad ingenjör och inom funktionsmedicin, diplomerad kostrådgivare, och certifierad ICF coach. Här på bloggen skriver jag om mina tankar kring hur vår livsstil – och framför allt maten vi äter – påverkar vår hälsa. Jag baserar mina inlägg på både studier och egna erfarenheter. Men vi är alla olika vad gäller genetik, miljö och hur vi hittills har levt våra liv, och därför tror jag att vi alla måste hitta vår egen väg. 
Mitt hälsointresse började med att jag som 20-åring blev svårt sjuk i ledgångsreumatism, Reumatoid Artrit. På fyra månader gick jag från att ha ont i en armbåge till att inte kunna ställa mig upp själv. De efterföljande åtta åren präglades mina dagar av trötthet, värk och skov som avlöste varandra. Jag fick en hel uppsjö av mediciner i form av cellgifter, bilogiska läkemedel, kortison och inflammationshämmande vilka gjorde mitt liv lite enklare. Men under den här tiden bröt jag också benet två gånger, båda handlederna, båda armbågarna (den ena två gånger) och ett revben utöver att jag tappade en hel del av mitt hår. Samtidigt som jag arbetade heltid och ville göra karriär. Det här var inte hållbart så jag bestämde mig för att söka efter en annan lösning, fri från mediciner. Det tog mig ett och halvt år att bli helt symptomfri och jag är det än idag. 2015 stelopererade jag min högra handled som jag tyvärr inte lyckades ”rädda”, men det blev den sista spiken i kistan då den hindrade mig från så mycket jag ville göra.
Idag arbetar jag heltid som coach och rådgivare där jag hjälper människor att må bättre, både fysiskt och mentalt. Jag vidareutbildar mig ständigt och just nu är det inom funktionsmedicin och personlig utveckling, och jag både går och håller kurser i detta. 

/Maria