Struktur och ordning?

Ja det behöver vi i vår lilla familj. Stuktur och ordning när det kommer till måltider. En av våra akilleshälar utöver våra sporadiska träningsperioder, så är det ingen riktig planering kring maten. Vi handlar vad vi känner för när vi handlar, och äter sedan därefter. Lite vad vi känner för alltså. Frukost är väl den enda måltid som vi är hyfsat förberedda på. Varje dag sitter nämligen hela familjen samlade på morgonen med ett levande ljus (och ett par elektriska). Himla trevlig start på dagen! Åtminstone fram tills jag och Ola hamnar i någon djup diskussion varpå Ask blir rastlös och demonstrativt börjar kasta champinjoner på golvet. Han får lära sig prata snart så han kan delta. Även om han visserligen kan artikulera nej oerhört väl.

Man bör väl vara lite förberedd även på middag kan man tycka, den kommer ju ändå varje dag. Troget. Och då menar jag middag som i kvällsmål, inte skånsk middag som i lunch. Problemet har varit att när jag kommer hem från jobbet så är det skiftbyte på ögårdsvägen och då går Ola ut och jobbar en stund i snickeriet. Men från och med idag ska vi börja använda vår fina tavla hemma och skriva upp veckomeny. Klockan 17.00 kommer en middag att serveras som lagas av valfri och tillgänglig person. Men därtill ska det finnas färdiga, färgglada och fruktansvärt goda sallader i kylen. Jag ska helt enkelt göra allt det som jag alltid rekommenderar till mina klienter. "Förbered så blir det enkelt". Jo men visst. Verkligen.

Hur som helst så vill jag ändå påpeka att det går att äta hälsosamt trots att man inte planerar. Jag har lyckats i 6 år! Ola i 4 år. Det måste inte vara jobbigt och tidskrävande, för jag kan lova att vi inte lägger mer tid på matlagning än någon annan familj. Vår hemlighet är istället att vi endast har bra grejer hemma - både i skafferi, frys och kyl - och har man det så blir det bara bra grejer i maten. (Däremot kanske struktur medför mer variation). Shit goes in, shit comes out som man säger. Fast tvärtom förstås.

/M

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.