Provtagning

Matstarkt erbjuder en mängd olika tester i samband med rådgivning, och nedan är ett urval där en 30 minuters tolkning av testerna ingår. När det kommer till att testa hormoner som östrogen, testosteron och progesteron så är ett salivprov det prov som ger absolut bäst provresultat. Den största delen av dessa hormoner är nämligen bundna till transportprotein i blodet, och det är först när de släpps fria som de kan agera. Man kan ha mer eller mindre fria hormoner av olika anledningar, och ett blodprov mäter både fritt hormon och bundet hormon. Men ett blodprov skiljer inte på dessa såvida man inte även testar andelen transportprotein. Ett salivprov däremot mäter endast de fria hormonerna, dvs de som agerar. 

 

Konsultation


 

STRESS – SALIVPROV

Kortisol och DHEA via salivprov hemma. Pris inklusive 30 min rådgivning. 

Beställ Stresstest 2400 SEK  

 


 

KVINNLIGA KÖNSHORMONER + STRESS –  SALIVPROV 

Östrogen / Progesteron / Testosteron / DHEA / Kortisol via salivprov hemma. Pris inklusive 30 min rådgivning. 

Beställ test för Kvinnliga Könshormoner Salivprov 3200 SEK

 


 

MANLIGA KÖNSHORMONER + STRESS –  SALIVPROV 

Testosteron / DHEA / Östrogen / Progesteron / Kortisol via salivprov hemma. Pris inklusive 30 min rådgivning. 

Beställ test för Manliga Könshormoner Salivprov 3200 SEK

 


 

FETTSYREPROFIL – VÄRK & INFLAMMATION

Testar omega3/omega6 ratio men också mättade och omättade fettsyror samt transfetter. Det här är ett bra test för de personer med värk i muskler eller leder, hudproblem, huvudvärk, kroniska sjukdomar eller andra inflammatoriska tillstånd. Pris inklusive 30 min rådgivning + rekommendationer. 

Beställ test för Fettsyresammansättning 1450 SEK  

 


 

FÖDOÄMNESANALYS 

Testar för födoämnesintoleranser via IgG vilka kan ge symptom som autoimmunitet, allergier, huvudvärk och migrän, koncentrationssvårigheter, trötthet osv. Detta görs via ett blodprov på vårdcentral. Klicka på nedan knapp för mer information. 

Födoämnesanalys från 1495 SEK      

 


 

Samarbetspartner:

      

 

Hur går provtagningen till? 

 

Provtagning via Nordic Labs

Du får hem ett testkit som innehåller allt du behöver samt instruktioner.  Stick i fingret, avföringsprover samt salivprover kan du göra själv. Om testet kräver venöst blodprov så görs detta på en vårdcentral mot en liten avgift. Du kan läsa mer information under respektive test. DHL hämtar sedan upp ditt prov så att det snabbt och säkert transporteras till labbet för analys. Labbet behöver runt 8-14 dagar för analys. Matstarkt hjälper dig sedan att tyda testresultatet under en 30 minuter lång genomgång per telefon eller via personligt möte.

 

Provtagning via Amodo Medical

Du får hem ett testkit med allt du behöver. Därefter går du till närmsta vårdcentral för att ta provet varpå de skickar provet för analys. Matstarkt hjälper dig sedan att tyda testresultatet under en 30 minuter lång genomgång per telefon eller via personligt möte.

 

Provtagning via Werlabs

Provtagning för Werlabs görs hos något av Werlabs Provtagningsställen. För mer information om dessa prover – Kontakta Maria på maria@matstarkt.se