Vem är hon?

Jag som arbetar på Matstarkt heter Maria Särén och jag är utbildad ingenjör och inom funktionsmedicin, diplomerad kostrådgivare, och certifierad ICF coach. Idag arbetar jag heltid som coach, föreläsare och med utbildningar där jag hjälper människor att må bättre, både fysiskt och mentalt. Matstarkt erbjuder coachning och testbaserad kostrådgivning. Läs mer om detta under fliken “Vad Matstarkt kan göra för dig”.
.
.

FRÅN INGENJÖR TILL KOSTRÅDGIVARE


2004, när jag var 20 år gammal så blev jag svårt sjuk i ledgångsreumatism, Reumatoid Artrit. På fyra månader gick jag från att ha ont i en armbåge till att inte kunna ställa mig upp själv. Som 29-åring, efter drygt åtta år med cellgifter, biologiska läkemedel, kortison och inflammationshämmande så bestämde jag mig att söka efter en annan lösning – fri från mediciner.  Utöver värk och stelhet så förde nämligen både sjukdom och medicinering med sig andra biverkningar så som hypotyreos, det vill säga underfunktion i sköldkörtel, håravfall och skört skelett där det senare resulterade i alltför många benbrott. Idag är jag frisk sedan några år tillbaka och nu använder jag min metod för att hjälpa andra att må bättre. Men man behöver givetvis inte ha gått igenom en svår sjukdom för att få resultat. Metoden handlar istället om att låta kroppen läka sig själv där den befinner sig idag. Oavsett om du vill optimera din hälsa eller bli av med ett särskilt problem så anpassar jag programmet efter just dina behov. 
.

.
Jag har även en blogg här på hemsidan där jag skriver om mina tankar kring hur vår livsstil – och framför allt maten vi äter – påverkar vår hälsa. Jag baserar mina inlägg på både studier och egna erfarenheter. Men vi är alla olika vad gäller genetik, miljö och hur vi hittills har levt våra liv, och därför tror jag att vi alla måste hitta vår egen väg. 
.
Optimal hälsa handlar om att ständigt arbeta med, och utmana både sin fysiska och mentala form. Det är så vi gör oss själva hållbara. 
Funktionsmedicin, Kresser Institute 
Associate Certified Coach (ACC) via International Coach Federation (ICF) 
Diplomerad Kostrådgivare, Paleo Institute 
Högskoleingenjör i Textilteknologi
.